سالی که گذشت سالی تلخ و پر از درد و اندوه برای مردم ایران بودسال بیشتر شدن فقر و فلاکت، سال خالی شدن سفره های مردم ! سالی که مردم حتی از تامین هزینه های اولیه زندگی خویش عاجز بودند.
سالی که گذشت، سال فرو پاشی کامل سیاست های اقتصادی دولت ، زوال فرهنگی بود.که ابر بحران ها را به همراه داشت. دولت برای تامین کسری بودجه، اقدام به چاپ هر چه بیشتر اسکناس های بی شتوانه ء می کند، که این امر درسقوط فلاکتبار ارزش پول ملی نقش بسزائی داشت.
حکومت در سالی که گذشت برای تداوم حیات ننگین خود بر سرکوب جامعه مدنی افزود.فشار بر زندانیان ،فعالین کارگری ،فرهنگی ،تشکل های صنفی ،هنرمندان ،روزنامه نگاران زیاد شد. برای نمونه فقط در سال گذشته طبق گزارش فدراسیون بین المللی روزنامه نگاران،27 روزنامه نگار بازداشت و زندانی شدند.
گسترش اعدام های فله ای در کردستان و بلوچستان از جمله قتل چهار تن با نام اعدام، از اعضای کومله :پژمان فاتحی، محمد فرامرزی، وفا آذر بار ، و محسن مظلوم . همچنین قتل حکومتی دو تن از مخالفین : محمد قبادلو و فرهاد سلیمی.
بنا به گزارش عفو بین الملل مجموعا در سال گذشته 853 نفر اعدام شدند.
سالی که گذشت ، بنا به گزارش “کولبر نیوز”در کردستان 44 کولبر کشته (31 تن با شلیک مستقیم ماموران بود) چهار صد تن مجروح شدند.عمق فاجعه در انجاستکه بنا به گفته ، قباد پور عضو شورای عالی استان، پنجاه در صد کولبران دارای مدرک لیسانس و فوق لیسانس تشکیل میدهند.
در سالی که گذشت ، بخشی از فساد و اختلاس ها توسط صاحبان قدرت، افشا گردید.اختلاس “چای دبش”،غصب زمین توسط صدیقی امام جمعه تهران،اخذ ارز برای خرید دام از خارج و وارد نکردن آن ، دریافت پول از شهروندان توسط شرکت کوررش به بهانه فروش آیفون ارزان قیمت، و متواری شدن صاحبان شرکت، اختلاس و دزدی توسط یکی از شرکت های آستانه قدس رضوی در ارز دولتی دریافت شده برای وارد کردن لاستیک.
سالی که گذشت پروژهء شهرک سازی در اطراف آق قلا ، برای اسکان دادن زابلی ها، با نام “طرح نهضت ملی مسکن” در اثر مخالفت و اعتراض گسترده مردم ترکمن به این طرح ،با شکست روبرو گردید. این توطئه که با هدف بر هم زدن ترکیب جمعیتی منطقه طرح ریزی شده بود با مقاومت مدنی مردم ترکمن روبرو گردید که موقتا متوقف شد.
سالی که گذشت ایران در اسفند ماه ،بی رونق ترین انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان را بر گزار نمود.میزان مشارکت مردم در کلان شهر ها بسیار پایین بود ،اما در استان گلستان میزان مشارکت نسبت به مناطق دیگر بالا بوده است.که دلیل اصلی ان نقش طایفه گرایی میباشد . بدین جهت تورکمنها در این انتخابات فرمایشی شرکت فعالی داشتند.عدم مشارکت فعال اهالی شهر گرگان ،باعث شد در ایندوره برای اولین بار یک ترکمن به مجلس خبرگان و یک نفر از آق قلا به مجلس راه یابد.
در بهبوحه این انتخابات “طاهیر سارلی” از فعالین سیاسی منطقه ،بجرم تشویش اذهان عمومی بازداشت و زندانی شد.
سالی که گذشت ،عدم مشروعیت نظام ، طرفداران خامنه ای را هم در بر گرفت. شکاف بین اصولگرایان طرفدار نظام با حکومت بیشتر و ریزش در بدنه ء نظام افزایش یافت. برخی از طرفداران نظام که در چپاول “سفره انقلاب” سهمی نداشتند از نظام بریدند و تنها جانیان حکومت و چپاولگران سرمایه های کشور از آن دفاع می کردند.
در سالی که گذشت دو رویداد نیک و مهمی برای مردم ایران اتفاق افتاد که میتواند مواضع نیروهای طرفدار گذار از نظام ولایی را تقویت نماید.اولی انتخاب “نرگس محمدی” برای دریافت جایزه صلح نوبل بود و دیگری گزارش “کمیته حقیقت یاب “سازمان ملل که برای بررسی سرکوب وحشیانه ء معترضین جنبش “زن، زندگی ، آزادی تشکیل شده بود ،میباشد.
این کمیته اقدام ج. اسلامی در سرکوب اعتراضات را “نقض جدی حقوق بشر” تشخیص داده که مصداق “جنایت علیه بشریت ” شمرده میشود.
ما در شرائطی سال 1402 را به پایان رساندیم که در سال جدید با تداوم حیات ج. اسلامی هیچ آیندهءروشنی در انتظار مردم نخواهد بود.فقر و فلاکت درجامعه گسترده تر خواهد شد و گرداندن چرخه ءزندگی اکثریت مردم مشکل تر خواهد شد.حکومت تلاش خواهد کرد فشار بر جامعه مدنی را افزایش دهد ،ولی موفق نخواهد شد. چون جوانان امید و باور خود به تغییرو تحولات در جامعه را باور دارند و این تغییر را با پایداری و شجاعت رقم خواهند زد.
تورکمنهای دمکرات ایران
فروردین 1403
previous post
next post