اخباررویدادهای ترکمن صحرا

نقد یک شهروند آق قلایی به سخنان مدیر کل بنیاد مسکن انقلاب گلستان در مورد شهرک سازی

گسیل سیل جمعیتی دیگر مناطق استان به آق قلا از سیلاب های طغیانگر نیز خطرناکتر است

پایگاه خبری اولکامیز –  حسینی مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گلستان در گفتگو با ایرنا گفت: در این استان شمالی دستور رییس جمهور مبنی بر تامین زمین مسکن در قالب طرح‌های «نهضت ملی مسکن» و «جوانی جمعیت» کمتر از ۲ ماه محقق و در سفر دور دوم رییس جمهور به این خطه نیز عملیات اجرایی آماده‌سازی آن برای واگذاری آغاز می‌شود. زمین شناسایی در جوار روستای «یلمه خندان» واقع در نزدیکی شهر آق‌قلا به وسعت ۷۰۰ هکتار و از اراضی ملی است.

وی با اشاره به اینکه این قطعه زمین برای الحاق در بافت روستایی و کاربری مسکونی در کارگروه زیربنایی و شورای توسعه استان مصوبه گرفته است، ادامه داد: امروز نیز در مصوبه نشست طرح هادی روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان برای الحاق به بافت روستا «یلمه خندان» را دریافت کرده است.

به گفته وی با این اقدام، ۱۲ هزار قطعه مسکونی برای سکونت خانوارهای واجد شرایط استان  به صورت ویلایی تک و دو طبقه و با اولویت شهرستان آق‌قلا دارای ۴ هزار واجد شرایط دریافت زمین مسکونی، تامین می‌شود.

حسینی، با قدردانی از پیگیری استاندار و همکاری دستگاه‌های مرتبط از جمله معاونت عمرانی استانداری و اداره کل راه و شهرسازی استان در شناسایی و واگذاری زمین مزبور برای کاربری مسکونی، یادآور شد: سهمیه تامین زمین مسکونی روستایی استان طی ۲ سال پیشرو ۱۰ هزار قطعه است. رییس جمهور ۲ ماه گذشته دستور تامین یک میلیون قطعه زمین مسکونی در حوزه روستایی برای ۲ سال آینده داده بود.

مهران قرنجیک یکی از فعالان اجتماعی آق قلا در نقدی بر سخنان مدیر کل بنیاد مسکن گلستان نوشت:   با این توضیحات مدیرکل بنیاد مسکن گلستان تقریبا دیگر زوایای پنهان این طرح آشکار شد. اول اینکه این طرح همانگونه که از اول حدس می زدم و هفته های پیش نیز گذرا به آن اشاره کرده بودم، مختص «نهضت ملی مسکن» نبوده (همچنان که اعداد و ارقام مطرح شده،از دیشب ذهن همگروهی های محترم را بخود مشغول کرده و در نهایت نیز با هیچ حساب و کتابی جور در نیآمد) بلکه زاویه پنهان و پشت پرده این پروژه تخصیص بخش عمده این واحدها به «طرح جوانی جمعیت» بوده است که متاسفانه خود شهرستان ما به بهانه نرخ رشد بیشتر از ۲/۵ (خارج از نرم تعریف شده) مشمول آن قانون نگردیده است و اینک با توجه به بیانات مدیرکل بنیاد مسکن استان متوجه شدیم که با رندی مسئولین ذیربط،این شهرستان عملا میزبان افراد غیر بومی شهرستان خواهد بود.

نکته بعدی که در فرمایشات مدیرکل بنیاد مسکن استان از دیدها مغفول مانده و باید دقت شود اینکه ایشان فرمودند: «۱۲هزار قطعه مسکونی برای سکونت خانوارهای واجد شرایط استان به صورت ویلایی تک و دو طبقه».

 اگر این ۱۲ هزار قطعه مسکونی را دوطبقه حساب بکنیم ۲۴ هزار واحد می شود و با ازای هر واحد ۴ نفر شما،ظرفیت کامل این مجموعه ۹۶ هزار می شود. حال ما در خوشبینانه ترین حالت با گرفتن میانگین یعنی ۶ هزار قطعه مسکونی را ویلایی و ۶ هزار قطعه آن را دوطبقه حساب بکنیم مجموعا ۱۸ هزار واحد و به ازای هر واحد ۴ نفر ۷۲ هزار می شود که در آن صورت اعداد و ارقام بدست آمده بیشتر از برآورد قبلی شما خواهد بود و حداقل این جمعیت مهاجر برابر با نصف جمعیت کل شهرستان خواهد بود.

در ضمن اینکه گفته می شود:«با اولویت شهرستان آق‌قلا ۴ هزار واجد شرایط دریافت زمین مسکونی» و یا تخصیص قسمتی از صدور پروانه برای دهیاری روستای یلمه خندان، با عرض شرمندگی از محضر دوستان،به زعم من  انگار شکلاتی است که برای آرام کردن بچه می دهند.

آیا از دست دادن ۸۵۰ هکتار از مراتع آنهم در یکی از بهترین موقعیت های جغرافیایی منطقه با درآمد حاصل از صدور پروانه آنهم بصورت مقطعی و برای یکبار قابل جبران خواهد بود؟

آیا می توان بعد از ساخت و ساز دوباره به چنین مراتعی دسترسی داشت؟ وقتی کار از کار گذشته و ساخت و سازها شروع شود قطعا نه تنها خود مردم روستای یلمه خندان بلکه ساکنین خود شهر آق قلا و دیگر روستاهای تابعه نیز حسرت آن مرتع را به گور خواهیم برد.

گسیل سیل جمعیتی دیگر مناطق استان به این منطقه از سیلاب های طغیانگر نیز خطرناکتر بوده و آخرین میخها را بر تابوت پیکره بی رمق جامعه منطقه اعم از فرهنگی،سیاسی،مذهبی،اجتماعی،اقتصادی و… خواهد کوبید و از آن پس با فجایع انسانی بیشماری مانند زخم عمیق ناسور مواجه خواهیم شد تا جایی که حسرت امروزمان را با هر بدی که دارد،خواهیم خورد.

حال این طرح ( شهرک سازی ) تغییر بافت جمعیتی چه در مراتع یلمه خندان اجرا گردد یا به قول یکی از همگروهی‌های محترم در شوره زارهای آق قلا تفاوتی در صورت مسأله ایجاد نمی کند.

www.ulkamiz.ir