بیانیه شورای مدیریت گذار به مناسبت سالگرد جمعه خونین زاهدان
در هشتم مهر ماه ۱۴۰۱، نمازگزاران مسجد مکی زاهدان پس از شنیدن خبر تجاوز فرمانده نیروی انتظامی چابهار به یک دختر ۱۵ ساله بلوچ، به سمت کلانتری ۱۶ این شهر حرکت و در آنجا تجمع کرده و شعارهای ضد حکومتی سر می دهند.ماموران یگان ویژه که از قبل داخل کلانتری بودند مردم را هدف شلیک مستقیم گلوله قرار داده و لباس شخصی های مستقر بر بالای خانه های اطراف مصلی نیز شروع به شلیک به سمت مردم می کنند. در این روز ۱۰۳ نفر از مردم زاهدان کشته و بیش از ۳۰۰ نفر زخمی میشوند.
طبق گزارش ها و ویدیوها، نیروهای انتظامی حکومت اسلامی برای سرکوب شهروندان معترض بلوچ از تفنگ های خودکار، تک تیرانداز و بالگرد استفاده کردند. مولوی عبدالحمید این کشتار وحشیانه را “جمعه خونین” نامید.او در ۲۹ مهر، شخص خامنه ای را مسئول اصلی این کشتار دانست و خواستار مجازات آمران و عاملان جنایت شد که تا امروز بی پاسخ مانده است.
بعد از کشته شدن مهسا – ژینا امینی مردم استان سیستان و بلوچستان، این محرومترین استان کشور که آینه تبعیضهای تمام عیار مذهبی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی حکومت اسلامی است، آرام آرام به صفوف اعتراضات علیه حکومت پیوستند. بعد از حادثه “جمعه خونین”، زاهدان در مرکز توجه افکار عمومی تمام مردم ایران قرار گرفت و فریاد “زاهدان چشم و چراغ ایران” در آن جغرافیای پهناور طنین افکند و بلوچستان در کنار کردستان دومین استان محروم ایران دو نماد مقاومت مدنی در شرق و غرب کشور علیه ظلم و استبداد دینی شدند.
بلوچستان علیه نابرابری و برای آزادی بپا خواسته است و از حاشیه به متن آمده و به سنگر مقاومت انقلاب زن زندگی آزادی تبدیل شده و پرچم آزادی ایران را بر دوش می کشد. “جمعه های اعتراضی” زاهدان بعد از ۸ مهر ۱۴۰۱ شروع شده و تا کنون هر هفته ادامه داشته است. مولوی عبدالحمید از یک روحانی معتدل که قبلا تلاش می کرد بین حکومت و مردم تعامل ایجاد کند به یک مصلح اجتماعی و مظهر همبستگی ملی تبدیل شده است. او مسئله را فقط به بلوچ ها منحصر نکرده و زبان گویای تبعیض در سراسر ایران شه است .او در خطبه های جمعه های اعتراضی در تمام یکسال گذشته، از حقوق زنان، اقلیت های مذهبی، از رفراندوم و عدالت اجتماعی، از حکومت قانون و احترام به رای مردم و پاسخگو کردن مسئولان حکومتی و توقف خشونت و اعدام صحبت کرده است.
جمهوری اسلامی فقط در سال ۱۴۰۱، در این استان ۱۸۲ نفر را اعدام و ۲۸۸ نفر را کشته است.سپاه پاسداران این استان پهناور شرقی ایران را به سرزمین سوخته تبدیل کرده است.
از هفته گذشته به مناسبت سالگرد جمعه خونین زاهدان، فراخوان های متعددی از جانب گروه های حقوق بشری و فعالان بلوچ منتشر شده است.مولوی عبدالغفار نقشبندی، امام جمعه پیشین راسک که خامنه ای را “یزید زمان” خوانده است، خواهان پیوستن مردم به اعتصاب و اعتراض در سالگرد کشتار مردم شده است. جمهوری اسلامی از یک طرف در روزهای گذشته با گسیل گسترده نیروهای نظامی و سرکوب به این استان جو امنیتی شدیدی را حاکم کرده و از طرف دیگر تلاش می کند خانواده های جان باختگان را با دریافت دیه به سکوت وادار کند.
شورای مدیریت گذار در مقابل مقاومت و رنجهایی که مردم بلوچستان برای دفاع از آزادی و برابری در ایران متحمل شدهاند سر تعظیم فرود میآورد و از همه شهروندان ایران دعوت میکند در کنار و همراه مردم بلوچستان صدای دادخواهی آنان باشند. همبستگی ملی همه شهروندان ایران برای به زیر کشیدن حکومت اسلامی، بزرگترین عامل پیروزی بر ضحاک زمانه و استقرار دموکراسی و ایرانی آزاد و عاری از تبعیض برای همه شهروندان آن است.
پردوام باد مبارزه آزادیخواهانه مردم بلوچستان
مستحکم باد همبستگی ملی ایرانیان
دبیرخانه مرکزی شورای مدیرت گذار
هشتم مهر ماه ۱۴۰۲