روزنامههای تهران: به معترضان حجاب، اتهام فساد و فحشا نبندیم

:فرج بال افکن : بیبیسی:روزنامههای امروز شنبه پنجم اسفند ۱۳۹۶، سفر عباس عراقچی به لندن و مذاکره با مقامهای بریتانیایی در باره برجام را مهم دانسته، هرچند برخی هم در مورد رفتار تند ماموران پلیس با معترضان به حجاب اجباری هشدار دادهاند. رافت اسلامی روح قانون است مهرشاد ایمانی در گزارش اصلی روزنامه قانون نوشته
:فرج بال افکن : بیبیسی:روزنامههای امروز شنبه پنجم اسفند ۱۳۹۶، سفر عباس عراقچی به لندن و مذاکره با مقامهای بریتانیایی در باره برجام را مهم دانسته، هرچند برخی هم در مورد رفتار تند ماموران پلیس با معترضان به حجاب اجباری هشدار دادهاند.

مهرشاد ایمانی در گزارش اصلی روزنامه قانون نوشته که ویدئوی برخورد یک ضابط قضایی با دختری جوان باعث شد که در چند روز اخیر قدری چهره نیروی انتظامی مخدوش شود. لگدزدن به خودی خود امری ناپسند و حتی مجرمانه تلقی میشود. حال وقتی چنین برخوردی از سوی یک ضابط قضایی صورت میگیرد، نمیتوان به راحتی از کنار آن گذشت. اگر عمل کاشفان حجاب غیرقانونی است باید با متهم به روش معقول، قانونی و اسلامی رفتار کرد، نه آنکه شخصی که وظیفه برقراری امنیت اجتماعی را برعهده دارد با یکی از نوامیس این خاک این گونه برخورد کند.
به نوشته آقای ایمانی اگر براساس قانون، نمیتوان مدافع کشف حجاب بود یا دست کم تا زمانی که قانون تغییر نکرده است نباید از چنین عملی دفاع کرد اما میتوان از خشونت گسترده اجتماعی انتقاد کرد. از سوی دیگر در روند رسیدگی به پروندههای این دختران جوان باید دانست که از حیث قانونی به هیچوجه نمیتوان عنوان مجرمانه متهمان کشف حجاب را به عنوان مجرمانهای چون تشویق به فساد و فحشا تعمیم داد.

روزنامههای امروز در صفحه اول خود تیترهای متفاوتی از مذاکرات عباس عراقچی، معاون وزیر امور خارجه ایران، در دیدار و مذاکره با مقامهای انگلیس در لندن انتخاب کردهاند. از جمله روزنامه ایران در گزارشی نوشته که آقای عراقچی در گفتوگو با سرویس جهانی بیبیسی گفته که اگر برجام تجربه موفقیتآمیزی برای ایران باشد، آنها اجازه خواهند داشت از ما در باره مسائل دیگر درخواست مذاکره کنند.
اما روزنامه جوان در گزارشی تحت عنوان «در برجام بیفایده نمیمانیم”، نوشته که ایران هم سرانجام زنگهای هشدار در باره خروج از توافق هستهای با کشورهای پنج بعلاوه یک را به صدا درآورد. آقای عراقچی برای اولین بار گفت که اگر این وضعیت آشفتگی و بیاطمینانی حول توافق هستهای ادامه پیدا کند و شرکتها و بانکهای خارجی با ایران کار نکنند، ایران در توافقی که هیچ نفعی برایش نداشته باشد، باقی نمیماند.
گزارش روزنامه جوان در ادامه حاکیست که آژانس انرژی اتمی هم در گزارش جدید خود گفته که ایران تصمیم خود را برای ساخت پیشران هستهای دریایی به اطلاع آژانس رسانده است، اقدامی که نشانگر حرکت سیاست برجامی ایران به سمت و سویی جدید است.
در غوطه چه میگذرد
قاسم محبعلی در روزنامه اعتماد نوشته که بحثهایی در شورای امنیت برای آتشبس یک ماهه در غوطه مطرح است. اما در واقعیت چنین موضوعی بسیار مشکل است. روسها تلاش میکنند که در این شرایط بازی خود را داشته باشند و از آنجایی که غربیها میدانند منطقه به طور کامل محاصره شده است و امکان کمکرسانی دیگری به آنجا وجود ندارد.
به نظر نویسنده اعتماد، روسها هم به دنبال خریدن زمان برای پایان یافتن عملیات دولت در منطقه غوطه هستند. بنابراین اکنون یک بازی سیاسی برای گرفتن زمان وجود دارد. اما از طرف دیگر به دلیل هزینههای بازپسگیری غوطه، فاجعه انسانی نیز در این منطقه در حال رخ دادن است و تعداد زیادی از مردم تاکنون جان خود را از دست دادهاند.
آقای محبعلی همچنین نوشته که غوطه به اندازه دیرالزور برای آمریکاییها اهمیت ندارد و تاکنون قصدی از خود برای مداخله در این منطقه نشان ندادهاند.

تکلیف مردم ایران با آسیابهای دشمن
نادر کریمی جونی در روزنامه جهان صنعت نوشته که طی هفتههای اخیر مطبوعات برای ننوشتن مشکلات اقتصادی و سوءتدبیر مدیران برای درمان معضلات اجتماعی و سیاسی کشور تحت فشار گذاشته شدهاند. سرخط همه این فشارها البته به مقامات قضایی و امنیتی میرسد و طی آن از مدیران مسئول، سردبیران و دبیران رسانهها اعم از خبرگزاریها، روزنامهها و پایگاههای پرطرفدار خبری خواسته شده که نسبت به عدم پوشش و انعکاس اخبار مربوط به وقایع و نابسامانیهای اقتصادی اقدام کنند. در این گونه درخواستها هم مقامات امنیتی میگویند به خاطر برنامههای دشمن، رسانهها باید از این وظیفه ذاتی خود چشمپوشی کنند تا آب به آسیاب دشمن ریخته نشود.
آقای کریمی جونی نوشته که البته مردم ایران همیشه از دشمن ترسانده شدهاند اما هیچوقت آسیابهای دشمن و دامنه آبرسانی به آسیاب دشمن روشن نشده و دقیقا معلوم نیست که انجام یا عدم انجام چه کارهایی آب را به سوی این آسیابها روان میسازد؟
تولد سالانه هفت هزار و ۵۰۰ نوزاد معتاد در کشور
روزنامه شهروند در گزارشی نوشته که نیم درصد از یک میلیون و ۵۰۰ هزار زنی که هر سال باردار میشوند، نوزادان معتاد به دنیا میآورند، یعنی هر سال ۷ هزار و ۵۰۰ نوزاد معتاد در ایران متولد میشود. همچنین یک غربالگری در سال ۹۵ مشخص میکند که از ۹۰۰ هزار زن باردار، دو هزار و ۴۳۸ نفر معتاد بودهاند.
به گفته حمیدرضا صرامی، مدیر کل دفتر تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر در جهان ۳۳ درصد از مصرفکنندگان را زنان تشکیل میدهند اما در ایران از هر ۱۰ نفر مصرف کننده مواد مخدر یک نفر زن است، این در حالیست که براساس آمار گرایش دختران و زنان نسبت به مصرف مواد مخدر در حال افزایش است.

آیا فراموش کردهایم؟
روزنامه همدلی در گزارشی نوشته که محمود احمدینژاد در تازهترین اظهارنظر خود با نوشتن نامه به رهبری خواستار برگزاری فوری و آزاد انتخابات ریاست جمهوری و مجلس، برکناری رئیس قوه قضاییه و آزادی منتقدان و معترضان به وضع موجود شده است.
همدلی همچنین با نگاهی به پیشینه آقای احمدینژاد، او را مردی دانسته که نهال ناکارامدی کاشت، تحمل مخالف را نداشت و حالا آزادیخواه شده است. به نوشته این گزارش نسل امروز شاید تنها فاجعهای را به یاد میآورند که از سوی دولت سالهای ۸۴ تا ۹۲ روی دست سیاست، اقتصاد، فرهنگ و اجتماع ایرانی برجای مانده است. امروزیها معتقدند بحران ناکارآمدی که به رنجی فراگیر تبدیل شده، تنها یادگار اصلی از روزگار احمدینژاد و مهرورزی اوست، چیزی که در هر حال نمیتوان آن را فراموش کرد.