کد مطلب : 5108
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۱ - ۲۱:۰۶
- بازدید

غفور. گ؛

نظری کوتاه بر مواضع مولوی عبدالحمید!

نظری کوتاه بر مواضع مولوی عبدالحمید!
متاسفانه نگاه غالب به ویژه در میان اپوزیسیون سیاسی خارج از کشور، نگاهی از بالا و قیم مابانه است، و سیاست غالب به حاشیه راندن ملیت ها یا همان"ا قوام" می باشد. و این سیاست مختص به شاه و شیخ نبوده بلکه نگاهی نهادینه شده در سازمان ها و احزاب سراسری از سلطنت طلبان دو آتشه گرفته تا جبهه ملی چی ها، جمهوری خواهان رنگا برنگ و برخی از "چپ" ها میباشد. ؛

Molavi Abdul Hamid in Iranian Presidential center.jpgعلیرغم تهدید های مقامات قضایی و امنیتی نظام ولائی، مولوی عبدالحمید یکی از رهبران با نفوذ اهل سنت، در نماز جمعه۱۳ آبان با تاکید بر عدم مقبولیت نظام در بین مردم، خطاب به حکام جمهوری اسلامی گفت: “اکثریت مردم از نظام ناراضی اند، اگر قبول ندارید یک رفراندوم با حضور ناظران بین المللی برگزار کنید و نتیجه آن را بپذیرید”. برگزاری رفراندوم خواست اغلب گروه های سیاسی اعم از اصلاح طلبان تا چپ ها و ملی مذهبی ها بود، با این وجود بازتاب چندانی بین آنها نداشت.

سخنان ساختار شکنانه اخیر مولوی عبدالحمید، در رسانه های گروه های سیاسی خارج از کشور و یا فضای مجازی انعکاس چندانی نداشت، به جرأت میتوان گفت که بطور غیر رسمی با بایکوت خبری “اپوزیسیون سیاسی” مواجه شد. مواضع اپوزیسیون از آغاز جنبش سعی در کمرنگ جلوه دادن اعتراضات در بلوچستان، برجسته نکردن آمار کشته شدگان بلوچستان علیرغم اینکه یک سوم کشته شدگان اعتراضات را مردم بلوچ تشکیل می دهند بوده است.
مولوی عبدالحمید در رابطه با پیشنهادش به احمدی نژاد برای انتخاب یک وزیر از اهل سنت گفته بود:” احمدی نژاد خیلی رک بمن گفت، انتخاب وزیر سنی در دست من نیست، جای دیگریست. اگر من هم معرفی کنم، مجلس به او رای نمیدهد.”

متاسفانه نگاه غالب به ویژه در میان اپوزیسیون سیاسی خارج از کشور، نگاهی از بالا و قیم مابانه است، و سیاست غالب به حاشیه راندن ملیت ها یا همان”ا قوام” می باشد. و این سیاست مختص به شاه و شیخ نبوده بلکه نگاهی نهادینه شده در سازمان ها و احزاب سراسری از سلطنت طلبان دو آتشه گرفته تا جبهه ملی چی ها، جمهوری خواهان رنگا برنگ و برخی از “چپ” ها میباشد. این در حالی ست که در جنبش «زن، زندگی، آزادی»، در داخل با سر دادن شعارهایی مانند «زاهدان، کردستان، چشم و چراغ ایران» و «آذربایجان اویاخدی، کوردستانا دایاخدی» و «از زاهدان تا تهران و از کردستان تا تهران، جانم فدای ایران» به‌ روشنی بر برابری و همبستگی ملیت های ایرانی تاکید می ورزند. بنابراین، بر همه فعالان جنبش است که امروز با کنار نهادن تمایلات و اندیشه های برتری طلبانه سیمایی برابرخواهانه

از آینده‌ ی ایرانی دموکراتیک ارائه بدهند.

ایرانی که در آن نه تنها زنان با مردان برابرند، بلکه در آن ملت‌ها و فرهنگ‌ها و زبان‌های این کشور از حقوقی برابر برخوردارند و در ساختن ایرانی آزاد با یکدیگر به گفتگو می‌نشینند و به یکدیگر الهام می‌بخشند. نخستین گام برای گفتگو در ایران چندملیتی آنست که مرکز محوری و فارس‌ محوری را از نگرش خود بزداییم.

۷ نوامبر ۲۰۲۲
غفور. گ

برچسب ها :

ناموجود