روزنامههای تهران: احمدینژاد در صفحه اول

: بیبیسی: واکنش روی خط قرمز

روزنامه قانون در گزارش اول خود نوشته که یک نمایش دیگر از احمدینژاد و یارانش به اجرا درآمد و متهمان دانه درشت دولت قبل در حرم حضرت عبدالعظیم تهدید به بستنشینی و افشاگری کردند. قانون یادآوری کرده که در شماره دو روز پیش خود آورده بود که یاران احمدینژاد قصد بستنشینی در یکی از اماکن متبرکه را دارند که البته براساس پیشبینیهای مقدماتی و خبرهای دریافتی، اولین مقصد آنها مشهد مقدس بود، اما آنها در نهایت حرم حضرت عبدالعظیم را برای بستنشینی خود انتخاب کردند.
به نوشته قانون، شاید این تصمیم هدفمند بود و به دلیل واهمه از برخورد مسئولان حرم رضوی با آنها، مسیر خود را از خراسان به ری تغییر دادند. فرضیه دیگری نیز وجود دارد که میگوید، این تغییر مسیر به دلیل بدنه اجتماعی حامی احمدینژاد است که در ری بیشتر از مشهد هستند.
بستنشینی در حرم شاه عبدالعظیم

شرق در گزارشی آورده که حمید بقایی دیروز در سومین جلسه دادگاهش شرکت نکرد و به جای آن با علیاکبر جوانفکر و حبیبالله جزءخراسانی عازم حرم شاه عبدالعظیم شدند. خراسانی، ذیحساب و مدیرکل امور مالی سابق نهاد ریاست جمهوری در زمان احمدینژاد است که چند وقت قبل در پاسخ به دادستان تهران در باره بخش عمده اتهامات مندرج در کیفرخواست ٣٠ صفحهای حمید بقایی نامهای نوشته بود.
به نوشته شرق، دو جلسه پیشین دادگاه بقایی حاشیههای زیادی داشت؛ از به دست گرفتن زنبیل قرمز تا سخنانی که علیه نهاد قضایی و برخی چهرهها بر زبان راند. او سال پیش هشت ماه و تیرماه جاری ٢٤ ساعت بازداشت شد. دادستانی تهران اعلام کرده که اتهامات بقایی مالی است.
در همین حال شرق در گزارشی از تخریب گسترده زلزله در مسکن مهر به نقل از عضو کمیسیون عمران مجلس نوشته که بیش از یک و نیم میلیون نفر در ساختمانهای مسکن مهر کشور زندگی میکنند و از اتفاقات رخ داده واهمه دارند.
واقعا شما دولتمرد ما بودید؟!

آساره کیانی در روزنامه همدلی نوشته بعد از زلزله کرمانشاه یک عده که به خودشان میگویند دولت بهار، از روزنامههایی شاکی شدند که چرا از رئیس آن دولت بابت همه مسکنهای مهری که خیلی زودتر از ساختمانهای دیگر روی سر مردم خراب شدند، انتقاد کرده بودند. این که چرا الان که مردم زیر خاکاند شما رفتهاید و عقدههای خود را خالی میکنید.
گزارش اول همدلی پس از شرح ماجرای بست نشستن حمید بقایی و پیوستن محمود احمدینژاد به آنها نوشته، محمود و دوستانش که زمانی دولتمردهای کشورمان بودند، فردا قرار است بیایند و شاید فرداهای دیگر هم بیایند. چه زمانی مناسبتر از زمان وقوع زلزله که اوج و عمق یک فاجعه را به مردم نشان دهی تا مبادا فاجعه یک ریاست جمهوری دوباره تکرار شود.
چه کسی زلزله را میز محاکمه کرد؟

روزنامه جوان در گزارشی نوشته در حالی که در روند کمک به حادثهدیدگان زلزله کرمانشاه به خاطر کشمکشهای سیاسی و برخی سوءمدیریتها مشکلاتی هم دیده میشود، روز گذشته رئیس جمهور خواستار آن شده که این واقعه به میز محاکمه تبدیل نشود. البته روحانی روزی که به کرمانشاه سفر کرد، خود به نوعی میز محاکمه را هم به آنجا برد. میز محاکمه را برای نخستین بار اسحاق جهانگیری، معاون اول خود روحانی وسط گذاشت.
جوان نوشته که پس از این گفتهها بود که رسانههای نزدیک به دولت نیز با خط گرفتن از جمله اسحاق جهانگیری، خط اصلی خبر را به جای تشویق مسئولان و مردم به امدادرسانی و کاهش آلام مصیبدیدگان به سمت معرفی مقصر بردند و اصل این واقعه تلخ و آنچه در این شبها بر مردم آسیبدیده غرب کشور میگذرد، در حاشیه قرار گرفت.
روستاها چشمانتظار امداد

مرجان همایونی خبرنگار اعزامی روزنامه ایران به مناطق زلزلهزده در گزارشی نوشته که ویرانیهای سرپل ذهاب قابل باور نیست، اینجا چیزی برای خرید نیست و ساعتها باید گرسنگی را تحمل کنی و شب را در سوز سرما در خیابان بخوابی. با این حال و در نبود امکانات، وضعیت مردم سرپل ذهاب به مراتب از روستانشینان زلزلهزده بهتر است. مردم خودشان دست به کار شدهاند و دوشادوش ارتشیها و سایر نیروهای نظامی، قربانیان زلزله را از زیر آوار بیرون کشیده و جنازهها را به سینه خاک میسپرند و آمار جانباختگان نیز دائم دستخوش تغییر میشود.
در ادامه این گزارش از جمله آمده که روستای کوئیک که در ١٢ کیلومتری سرپل ذهاب قرار دارد، در سومین روز بعد از وقوع زلزله نیز حتی یک دستگاه از ماشینآلات آواربرداری را به خود ندیده است. در حالی که اهالی روستا مدعی هستند بین ١٠٢ تا ١٢٠ نفر از اهالی روستا در زلزله کشته و دفن شدهاند. اما هیچ مرجعی برای جانباختگان گواهی فوت یا جواز دفن صادر نکرده است. در عین حال مشخص نیست که آیا آمار این روستا در آمار کلی جانباختگان زلزله محاسبه شده است یا نه؟
دیکتاتور در بند
کودتای زیمبابوه در بسیاری از روزنامهها انعکاس داشته از جمله شرق در گزارشی نوشته که موگابه آن قدر عمر کرد تا بالاخره کودتا علیه خود را به چشم ببیند. با این اوصاف به نظر باید کار پیرترین رهبر جهان را تمام شده دانست. از سوی دیگر این اقدام نیروهای مسلح را باید در جهت حل بحران جانشینی موگابه دانست. موگابه حدود یک هفته پیش معاون سابق خود، امرسون منانگاواوا را از سمت خود کنار گذاشت تا راه را برای جانشینی همسرش، گریس موگابه فراهم کند. از آن زمان به بعد بود که زیمبابوه وارد یک بحران سیاسی شد.
شرق همچنین در گزارش دیگری با عنوان موگابه و دوستیاش با ایران نوشته که آخرین سفر او به ایران برای مراسم تحلیف حسن روحانی بود. پنج سال پیش او برای شرکت در جنبش عدم تعهد که در تهران برگزار شده بود به تهران سفر کرده بود اما هراره میزبان مقامات ایرانی هم بوده و سال ١٣٨٩ محمود احمدینژاد به آنجا سفر میکند. سفری پر حرف و حدیث که موگابه در این سفر به احمدینژاد میگوید: ایران و زیبمابوه هر دو به طور غیرمنصفانهای از سوی کشورهای غربی تنبیه شدهاند.