روزنامههای صبح تهران: ماجرای دنبالهدار عضو زرتشتی شورای شهر یزد

اظهارات رهبر ایران که گفته قدرت دفاعی ایران قابل چانهزنی نیست در اغلب روزنامههای ایران در روز پنجشنبه ۴ آبان ۱۳۹۶، به صورت خبری منتشر شده اما یادداشتها در جراید میانهرو عمدتا به ماجرای عضو زرتشتی شورای شهر یزد اختصاص دارد.
ماموریت لاریجانی به نماینده مجلس

به نوشته روزنامه شرق، عضویت یا لغو عضویت عضو زرتشتی شورای شهر یزد همچنان محل بحث است، حالا با توجه به سخنان آیتالله محمد یزدی، عضو فقهای شورای نگهبان این اختلافنظر وارد فاز جدیدی شده است. علی لاریجانی، رئیس مجلس کماکان در ردیف مخالفان لغو عضویت سپنتا نیکنام است و حالا آن طور که نماینده زرتشتیها در مجلس گفته، آقای لاریجانی رئیس کمیسیون شوراهای مجلس را مسئول پیگیری پرونده آقای نیکنام و لابی با دیوان عدالت اداری کرده است.
شهیندخت مولاوردی، دستیار ویژه رئیس جمهوری در حقوق شهروندی هم به روزنامه شرق گفته که قرار است او گزارش مستندی از این موضوع تهیه کند تا دولت براساس آن در باره ماجرای عضو زرتشتی شورای شهر یزد موضعگیری کند.
آقای یزدی! چرا چهار سال سکوت کرده بودید؟

محمدجواد حجتی کرمانی در روزنامه اطلاعات با یادآوری این که با محمد یزدی در مدرسه فیضیه قم همدرس بوده از او پرسیده که: چگونه شورای نگهبان به مدت چهار سال در مورد عضویت به زعم آقای یزدی غیرقانونی و غیرشرعی سپنتا نیکنام سکوت کرده بود؟ اگر اشتباه کردهاید، پس ممکن است حالا هم اشتباه کرده باشید و اگر آن سکوت صحیح بوده، پس این مصوبه غلط است.
آقای حجتی کرمانی نوشته که مگر ما مجمع تشخیص مصلحت نداریم؟ همین مصوبه مورد بحث میتواند در مجمع و به حکم مصلحت لغو شود. آقای یزدی اما عادت دارد قطعی و انعطافناپذیری سخن بگویند و خیال کند که کارشناس فوق تخصص شرع و قانون است.
نویسنده مقاله روزنامه اطلاعات خطاب به آقای یزدی نوشته که چرا شعری میگویید که به وضوح در قافیه آن گیر کردهاید و از این بیشتر گیر خواهید کرد.
اگر بارزانی محاکمه نشود!

جعفر بلوری در یادداشت روز کیهان نوشته که عقبنشینی مسعود بارزانی از همهپرسی برگزار شده و تن دادن او به مذاکره، اگرچه کافی نیست اما به اندازه خود اتفاق مهم و معنیداری است. شاید بارزانی متوجه نباشد اما وقتی رژیم صهیونیستی از این همهپرسی حمایت میکند و چهرههای سیاسی آن رژیم میگویند برای مهار ایران و مقاومت باید در همسایگی ایران حضور داشته باشیم، یا وقتی میبینیم این طرح میخواهد دومینووار تمام منطقه را درگیر کند، یعنی ماجرا مهمتر از یک همهپرسی ساده یا احترام به خواستههای گروهی از مردم است.
روزنامه کیهان که خواهان برکناری و محاکمه آقای بارزانی است در پایان سرمقاله شماره امروز خود نوشته که دولت عراق پیش از این همه هشدارهای لازم را به تجزیهطلبان کرد داده و گفته بود که برگزاری چنین همهپرسی، آن هم در شرایط حساس امروز میتواند به داعش جان تازهای بخشیده و امنیت تمام عراق که به زحمت باز گشته را دوباره از آن بگیرد. در کجای دنیا با چنین فردی مذاکره میکنند؟
برد-برد نفتی ایران و اروپا

مینا خادمی با نگاهی به روند تحول تجارت ایران و اتحادیه اروپا در روزنامه اعتماد نوشته، تمام آمار و ارقام حاکیست که توافق هستهای برجام، تا اینجای کار توانسته آثار مثبت خود را در روابط ایران و اروپا نشان دهد. اینجا صحبت از یک بازی برد-برد است، جایی که هم ایرانیان از تجارت با اهالی قاره سبز منتفع شدهاند و هم اروپاییها با خریداری نفت ایران، سبد خرید خود را در بخش انرژی متنوع کردهاند.
به نظر خانم خادمی، تدوام برجام بدون شک میتواند همکاریهای تهران- بروکسل را نسبت به گذشته پررنگتر کرده و زمینههای بیشتری برای تجارت بین ما و اروپاییان برقرار کند. قطعا اگر برجام نبود، صادرات نهصد میلیون دلاری ایران به اروپا در سال ۲۰۱۷ شاید به صفر رسیده بود و هماینک شاهد اجرای برنامهای مثل نفت در برابر غذا بودیم.
وقتی کاسبان تحریم نگران بیتالمال میشوند

روزنامه ایران نوشته که در زمان تحریم، واسطهها و دلالان از خرید هواپیما و تجهیزات فرودگاهی میلیونها تومان پول به جیب میزدند اما بعد از اینکه خریدها شفاف و بیواسطه شد، همین موضوع خشم کاسبان تحریم را برانگیخته است که ادعای بدون مدرک خرید فلایت چک با قیمت بالا ناشی از همین خشم است.
یدالله آقای صائم، یکی از مسئولان شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران به این روزنامه گفته که سال ۹۴ یک فروند هواپیمای فلایت چک با رقم تقریبی ۹ میلیون و ۹۰۰ هزار دلار در شرایط تحریم خریداری شد که قیمت آن حدود دو میلیون یورو بیشتر بود و حالا هم بعد از تحریمها دومین فروند از این هواپیما به همان قیمت خریداری خواهد شد.
به گفته آقای صائم، دلالان مدعی شدهاند که حاضرند چنین هواپیمایی را به قیمت ۲ میلیون یورو بفروشند؛ اما به جای فلایت چک یک هواپیمای کوچک پیستونی دایاموند چهار نفره را معرفی کردهاند که یک هواپیمایی تفریحی است.
انفعال قانونگذاران در مقابل کودک آزاری

روزنامه قانون در گزارشی نوشته که زمزمههای مجلس از تعلل نمایندگان در رسیدگی به لایحه حمایت از کودکان خبر میدهد. موضوع کودک آزاری و تجاوز به کودکان حالا دیگر مساله پنهانی در پستوهای خانهها نیست. اخبار این موارد دردناک دیگر در سطح وسیع انعکاس یافته است. اخباری که اگر روزگاری به بهانههای واهی چون آبرو و یا ترس کودکان یا والدین بیان نمیشد، حالا بخشی از خبرهای منتشر شده در کشور است که قلب بسیاری را اندوهگین و ذهنها را پریشان کرده است.
به نوشته روزنامه قانون، ضعف جسمانی، کمبود آموزش کافی، مشکلات قانونی برای حمایت از کودکان و نبود کنترل بر مسائل مختلف مربوط به این قشر سبب شده است تا معضلات مختلفی در کشور برای اطفال و نوجوانان ایجاد شود. بحرانی که سالهاست مسئولان و دلسوزان کشور در رابطه با آن هشدار دادهاند ولی بنابه دلایل نامعلوم، اقدامی در این زمینه صورت نمیگیرد.
BBC: