کوچکی : چرا شایستگان ما را نمیبینید؟

اولکامیز- فعالین سیاسی شاخص ترکمن صحرا با آیت الله نورمفیدی نماینده رهبر معظم انقلاب در استان گلستان دیدار کردند. در این نشست مهم فعالین برجسته ترکمن صحرا ، مجمع تدبیر وامید ترکمن صحرا(دکترحکیم کوچکی) ، جبهه متحد همدلان صحرا (مهندس عبدالغفار رادمهر) ، گروه همفکری (دکتر جلال الدین سیدی) ، ماصلاحات توپری (حکیم آل جلیل) ،
اولکامیز- فعالین سیاسی شاخص ترکمن صحرا با آیت الله نورمفیدی نماینده رهبر معظم انقلاب در استان گلستان دیدار کردند. در این نشست مهم فعالین برجسته ترکمن صحرا ، مجمع تدبیر وامید ترکمن صحرا(دکترحکیم کوچکی) ، جبهه متحد همدلان صحرا (مهندس عبدالغفار رادمهر) ، گروه همفکری (دکتر جلال الدین سیدی) ، ماصلاحات توپری (حکیم آل جلیل) ، اقوام ومذاهب (جبار ایری ) واعضای رؤسای ستاد در ۶ شهرستان گلستان و معاون ومشاورین دکتر روحانی در ترکمن صحرای استان گلستان حضور سبز و موثر داشتند . دکتر حکیم کوچکی مسئول مجمع تدبیر و امید ترکمن صحرا به نمایندگی از فعالین و تشکلهای سیاسی ترکمن صحرا مطالبات ترکمنها را بصورت مکتوب بیان نمود. مطالباتی که صریح و شفاف بود و نیاز به گوش های شنوا دارد . خواسته هایی که حق مفغول مانده ترکمنهاست . این متن تاریخی را در ذیل می خوانید : ضمن عرض تسلیت ایام محرم، و درود و سلام به روح پرفتوح بنیانگذار انقلا ب اسلامی و شهدای گرانقدر ، و طول عمر با عزت به مقام معظم رهبری و سلام صمیمانه به محضر ریاست محترم جمهوری؛ جناب دکترحسن روحانی ؛ وسلام ویژه داریم خدمت نماینده ولی وفقیه وخبرگان رهبری حاج آقا آیت الله نورمفیدی وهمه مهمانان عزیزومحترم. مستحضرید یکی از دغدغههای جدی و فراگیر فعّالان مدنی وانتخاباتی تورکمن ، روحانیون و نخبگان و اساتید و دانشجویان و دلسوزان اهل سنت پی گیری مطالباتشان است.
یکی از دغدغههای جدی و فراگیر بعنوان بخشی از شهروندان جمهوری اسلامی ایران وهمچنین بخشی از اهل سنت ایران پی گیری وتحقق مطالبات قانونی ومشروعشان می باشد که در قانون اساسی بدان تصریح گردیده ولی کماکان معلق و معوق مانده است . شهروندان ترکمن و اهل سنت ایران دارای پیشینه درخشانی در دفاع از حاکمیت وتمامیت ارضی کشور می باشند. و صداقت خود را در همدلی و همراهی با نظام مقدس جمهوری اسلامی در تمام عرصههای انقلاب اسلامی ثابت نموده و جای هیچ گونه شک و تردیدی در این زمینه باقی نگذاشتهاند. حمایت قاطع اهل سنت از جناب آقای دکتر حسن روحانی بیانگر همدلی وهمراهی با نظام و امید به بهبود اوضاع و توجه به مطالبات، به لحاظ رویکرد ایشان نسبت به اقوام و مذاهب ایرانی بود.
مطالبات شهروندان ترکمن و اهل سنت چیزی نیست جز همان حقوق مصرح درقانون ومشروع شهروندی که هر ایرانی آنها را حق مسلم خود میداند و بعنوان کف حقوق اساسی بایستی به آنها دست یابد ومی دانیم خواست بنیانگذار انقلاب و مقام معظم رهبری نیز بوده ومی باشد. یکی از این مطالبات قانونی بکارگیری نیروهای شایسته از میان اهل سنت در سطوح مختلف مدیریتی کشوری، استانی و منطقهای است که متأسّفانه سالهاست مغفول مانده است. جز موارد نادر.
شهروندان نجیب و وحدت طلب ترکمن با جمعیتی بالغ بر۴۵% جمعیت استان گلستان متأسّفانه علیرغم تمام همراهیها وتعاملاتشان با دولت ونظام ، هنوز شاهد عدم اهتمام به شایستگان اهل سنت این استان بوده وهستند. سؤال اساسی ما از ریاست محترم جمهوری و وزیر کشور و مدیران استان بطور عام اینست که چرا شایستگان ما را نمیبینید؟ و چرا به استفاده از ظرفیت های این جمعیت چشمگیر مخلص اهتمام نمی ورزند.؟ مدّتهاست بدنبال پاسخی برای اقناع فرزندان ومردم خود هستیم ولی همچنان در فقدان توجیهی معقول و قانونی درمانده ایم.
علیرغم اینکه مقام معظّم رهبری، ریاست محترم جمهوری و نیز بزرگان نظام در مورد برادری و برابری شهروندان ایرانی و اهل سنت و اهل تشیّع، تأکید ویژه داشتند ودارند به نظر می رسد حقوق قانونی اهل سنت در به کارگرفته شدن در مدیریت های کلان کشوری و منطقه ای عمدا یا سهوا مغفول مانده واین مسئله به نوعی نادیده گرفتن قانون، بیتوجهی به منویات مقام معظم رهبری و سیاستهای عدالت محورانه ی نظام بوده است.
همانگونه که مبرهن است که لزوم حفظ وحدت و همدلی در بین تمامی آحاد واقشارجامعه از ملزومات افزایش همگرایی در میان ملت بزرگ ایران می باشد و تأثیر مستقیم مشارکت همه مردم در سیستم سیاسی کشور ضریب مقبولیت ومشروعیت و به تبع آن امنیت و ثبات نظام را افزایش می دهد. بر این باوریم که سیستم های امنیتی کشور سیاست خود را هرگز بر حذف جمعیت، گروه، مذهب و یا قوم خاصی بنا ننهاده است. بر عکس آنچه دشمنان و بدخواهان نظام سعی در القاء آن دارند همه ی ارکان نظام تأکید بر الزام سیاستهای مبتنی بر امنیت پایدار ملّی نظام جمهوری اسلامی بواسطه ی مشارکت همه ایرانیان معتقد و متعهد به نظام ، در همه سطوح مدیریتی دارد.
مایلیم باورمان در این خصوص تقویت شود که ایجاد محدودیت بر شهروندان ترکمن و اهل سنت با توجه به سابقه وفاداری، تعهّد و ایثارگریهایشان از نظر مسئولین محترم فاقد توجیه امنیتی بوده و هیچوقت نگاهها به ما نگاه تهدیدمحور نبوده و نخواهد بود. بلکه بالعکس، سیاست دولت فرصتمحور بوده و فاکتور عدالت اجتماعی در تنظیم سیاست ها توسط دولت از پشتوانه چنین استنباط و تحلیل قانونمدارانه و عدالت گسترانه ئی برخوردار و متمتع می باشد.
در اینصورت میتوان نتیجه گرفت که «عدم بکارگیری نیروهای شایسته و توانمند اهل سنت ناشی از بیتدبیری و کجسلیقگی مدیران میباشد.» و این بیتوجهی و عدم به کارگیری دقیقاً بر خلاف سیاستها و استراتژی نظام جمهوری اسلامی میباشد و لزوم بازبینی و بازنگری در عملکرد مدیران کشوری و استانی را در این زمینه لازم و ضروری مینمایاند.
چنانچه مدیران ارشد استان نسبت به بکارگیری و استفاده از شایستگان اهل سنت در مدیریّتها تجدید نظر نکنند و یا توجهی به این مسئله ننمایند، از نظر فعالین اجتماعی وانتخاباتی مردم شریف ترکمن صحرا قابل توجیه و اغماض نبوده و قطعاً عملکرد آنها در محضر تاریخ و از منظر بی کیاستی در تشخیص و درک مصلحت نظام و کشورمورد قضاوت قرار خواهد گرفت.لذا انتظار پاسخی شایسته به این همه خلوص و صداقت مردم و فعالین مدنی تورکمن ها را از مسئولان اجرائی ودولت محترم وعنایت ویژه ومحبت آمیز حضرت عالی داریم.
امید است که همه ما بتوانیم در راستای سربلندی ایران اسلامی به وظایف و تکالیف خود جامه عمل بپوشانیم! تا همهٔ اقوام ایرانی، احساس پیوند بیشتری با بدنهٔ ملت بزرگ ایران داشته باشند.